Na lange jaren van persoonlijke zoektocht en transformatie, slaagde de heer Mikao Usui, grondlegger van Reiki, erin om de staat van “Anshin Ritsumei” te bereiken, wat “Vrede van geest en geluk” betekent.

Vanaf dat moment vond hij dat hij mensen moest leren hoe ze een zinvol leven konden leiden en stichtte hij in april 1922 een school voor Reiki-beoefening in Tokio. De praktijk omzetten in een levensfilosofie, die gericht is op zelfobservatie, zelfacceptatie, zelftransformatie en zelfrealisatie.

De school bestaat nog steeds in Japan. De naam is Usui Reiki Ryo-ho Gakkai (Usui Reiki Practitioners Association). Dat wil zeggen, het bewaart nog steeds de oorspronkelijke leringen.

Wat betekent het woord Reiki?

Het woord Reiki (霊気 – Japanse Huidige Versie), (靈氣 – Oud-Chinese Versie) betekent precies Universele Energie en Innerlijke Energie. Dat wil zeggen, Universele Reiki en Innerlijke Reiki.

Deze twee energieën vullen elkaar aan en doordringen elkaar tot slechts één, zodat er een volledige persoonlijke transformatie plaatsvindt.

Veel westerse verklaringen scheiden de twee energieën in Rei en Ki. deze verklaring is verkeerd en zeer verkeerd geïnterpreteerd, aangezien er geen scheiding is tussen het Universum en jou.

Dat wil zeggen, het is onmogelijk om de twee energieën te scheiden of te verdelen, omdat het er eigenlijk maar één is.

De voordelen van Reiki Therapie

Kortom, de voordelen van degenen die energie ontvangen van een Reikitherapeut of een Reikibeoefenaar zijn meer gekoppeld aan lichamelijk herstel en hulp bij medische behandelingen.

In deze situatie wordt het meestal gebruikt voor genezing. Precies om deze reden heeft de SUS (Unified Health System) voldaan aan de richtlijnen van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) om Reiki op te nemen als een integratieve en alternatieve therapie.

Daarom kun je door Reiki te ontvangen de onderstaande voordelen hebben:

Wellness en ontspanning

Wanneer de persoon Reiki-energie ontvangt, ontspant hij, genereert hij welzijn en verlichting van angst, paniek, angst, onzekerheid, ontevredenheid, enz.

Dit komt omdat het lichaam een hormoon begint aan te maken dat endorfine wordt genoemd, een natuurlijke pijnstiller die door de hersenen (hypofyse) wordt geproduceerd.

Op dit moment begint het ook serotonine te produceren dat in verschillende delen van het lichaam werkt, zoals: Zenuwstelsel – Waar het helpt bij het reguleren van functies zoals stemming, slaap, eetlust, hartslag, angst, lichaamstemperatuur en emoties.

Stimuleert de aanmaak van dopamine. Dopamine is een neurotransmitter, gevormd uit tyrosine, die verband houdt met verschillende functies van ons lichaam, waaronder het gevoel van plezier en stemming. In staat zijn om pijn te verlichten.

En tot slot bevordert het de productie van oxytocine. Oxytocine, ook wel het ‘liefdeshormoon’ genoemd, speelt een belangrijke rol bij hechting en ontspanning. Oxytocine, of ‘liefdeshormoon’, is een natuurlijke neurotransmitter die wordt geproduceerd door de hypothalamus in de hersenen.

Ondersteuning bij medische behandelingen

Wanneer we erachter komen dat we een gezondheidsprobleem hebben, is het normaal dat we ons zorgen maken en ongerust zijn over hoe het herstel zal plaatsvinden en of er daadwerkelijk herstel zal zijn.

Een van de dingen die wij mensen het liefst willen vermijden, is pijn en dood. Pijn kan worden vermeden, maar de dood niet.

Rekening houdend met waar we het in de Wellness-paragraaf over hadden, zal de persoon een betere respons kunnen krijgen tijdens de medische behandeling, juist omdat het immuunsysteem hierdoor effectiever kan werken.

Het is bij velen al bekend dat de immuniteit daalt als we gestrest, bezorgd, nerveus, in paniek raken en vooral bang worden voor de toekomst.

Deze emotionele toestanden genereren een teveel aan cortisol en adrenaline in het lichaam, waardoor het zuurder wordt, vatbaarder voor ziekten en klinische verslechtering. Ons immuunsysteem reageert het beste wanneer het alkalisch is met endorfine, dopamine, oxytocine en serotonine.

In deze gevallen is het, naast de persoon die Reiki ontvangt, vaak belangrijk om Reiki toe te passen op de medicijnen zoals pillen, serums, chemotherapieën, enz.

Dit zal helpen om bijwerkingen te verminderen en de respons op de actieve ingrediënten van de behandeling te verbeteren.