Open uw energiekanalen

De kracht van het leven bestaat in ons en om ons heen.

Er is een oceaan van energieën, en hoewel we ze niet kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen, hebben ze een diepgaand effect op ons.

Een van die energieën is levensenergie, bekend als chi in China en als prana in het Sanskriet. De wereld die we allemaal kennen, de fysieke wereld van de materie, is niet de enige waarin we bewegen en met elkaar omgaan. Je fysieke lichaam kan in de wereld van materie rondlopen, maar een subtieler aspect van jou, verweven in en door je fysieke lichaam, beweegt en is actief op een niveau van pure energie.

De wetenschap laat ons zien dat alles uit energie bestaat. Het zit in de bouwsteen van alle materie. Dezelfde energie waaruit je lichaam bestaat, is ook de energie die de bakstenen vormt van het huis waarin je woont. Je auto, telefoon, dieren, bomen, noem maar op, zijn allemaal samengesteld uit energie. Het is allemaal hetzelfde en het is allemaal constant ‘stromend’ en verandert van vorm. Het is onmogelijk om onszelf te isoleren van de waarnemer van het universum, onszelf te isoleren omdat we er een integraal onderdeel van zijn.

Vanuit spiritueel oogpunt zijn we onsterfelijke zielen die een fysiek, energie-lichaam gebruiken om ervaringen op te doen hier op Aarde. Het lichaam is het vat dat door de ziel wordt gebruikt, net zoals een auto wordt bestuurd door een bestuurder.

Omdat wij en alles om ons heen energie is, moeten we ook met alles verbonden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *