Hulp bij depressie en somberheid

Voor ieder dingetje moet je door een dikke mist

Heb je iemand in jouw vriendenkring die aan depressie lijdt, dan merk je waarschijnlijk dat hij of zij moeilijk om hierover te praten. Laat staan ​​dat ze je kunnen uitleggen hoe het eigenlijk is om met een depressie te leven. Ook is ziektebeeld voor elke patiënt volledig anders en je hebt ook verschillende niveaus van intensiteit. Dat alles maakt het nog moeilijker te begrijpen als je zelf nooit depressief bent geweest.

Depressie kan heel diep gaan. Mijn behandelingen zijn bestemd voor situaties waarbij je nog wel voor jezelf kan zorgen, maar de stemmingsproblemen niet meer vanzelf overgaan.

Welke onderstaande punten zijn op jou van toepassing?

 • Je hebt nare, ingrijpende, ervaringen meegemaakt.
 • Je ziet de toekomst somber in
 • Je wilt het liefste jouw gevoelens uitzetten, want ze overspoelen je
 • Je piekert veel over vervelende momenten
 • Je voelt je somber of verslagen
 • Je hebt geen energie en bent altijd moe
 • Je vecht tegen het steeds verder wegzakken in een zwart gat
 • Je verliest snel jouw focus
 • Je wordt onrustig van de berg werk die er nog ligt
 • Je eigenlijk niets meer leuk

Oorzaken

Er is niet één speciale oorzaak voor het ontstaan van een depressie. Het is vrijwel altijd het gevolg van een combinatie van factoren op meerdere gebieden tegelijk. In de wetenschap spreekt men van een bio-psycho-sociaal model: een combinatie van erfelijkheid, persoonlijke eigenschappen en wat iemand meemaakt in zijn leven. Sommige mensen hebben aanleg, anderen zijn door omstandigheden beïnvloed, maar meestal is het van alles wat.

Wat we doen

Het belangrijkste is natuurlijk, dat degene die een depressie heeft, op een goede manier de weg terug vindt naar een prettiger leven. Op deze weg komen de volgende onderdelen aan bod:

 1. Ademhalingsoefeningen
 2. Mantra training
 3. Opheffen van innerlijke energie blokkades

Om verbetering te bewerkstelligen is vooral ook geduld nodig. Veelal zijn meerdere sessies nodig over een langere periode, die per persoon verscillend kunnen zijn.

We evalueren tussendoor op welke manier de veranderingen voor jou merkbaar zijn en of we aanpassingen in de sessies moeten doen.

Resultaten

Door de geblokkeerde energiekanalen te openen ervaar je een innerlijke verandering en krijg je meer energie. Daardoor kan je weer gaan focussen op andere dingen, ga je relativeren, krijg je weer zin in het leven, word je vrolijker en creatiever.

Afspraak maken

Klik met de muis op de groene Whatsapp button. Geef vervolgens uw hulpvraag aan mij door en ik neem z.s.m. contact met u op voor het maken van een afspraak.